БК "ДЕЛФИН" с две победи при момчетата (14) в гр. Ямбол

LogoDelfinWhite      В неделя се състоя втория турнир от междуобластното първенство при 14 годишните момчета. В зала "Диана" в гр. Ямбол се състояха 4 срещи:

Тунджа - Берое 80:59
Делфин 2 - Несебър 85:59
Берое - Делфин 2   79:42
Несебър - Тунджа 33:113

В първата си среща нашите "делфини" се представиха добре срещу "по-младия", но борбен състав на БК "Несебър". С добри изяви се отличиха всички дванадесет състезатели, но имаше доста брак във всички компоненти на техниката. В третата част при вече решен мач, нервите на треньора Петко Янков не издържаха и той влезе в спор с част от публиката и съдиите, което не му прави чест.
Убедителната победа в първата среща даде увереност на отбора и само след 40 минути почивка, младите състезатели на БК "Делфин" започнаха агресивно втория си двубой за дена срещу отбора на БК "Берое" - Стара Загора. След много силна игра на Десислав Стефанов и Константин Костадинов първата част завърши с 13 точки преднина за нас.

Втората част започна с добри изяви на Виктор Бъчваров под коша и точни пасове на Стоян Ташков. Те успяха да поддържат разликата до 4та минута, но после отпаднаха физически и позволиха на добре играещия отбор на "Берое" да намали разликата до 2 точки на полувремето.
Второто полувреме двата отбора стартираха със сборни петорки. Нашата петица бе Констанин Костадинов, Десислав Стефанов, Димитър Димитров, Виктор Бъчваров и Стоян Ташков. След много добра игра в защита и разумна игра в нападение 11888515_732529123540674_496800145315601061_oповедохме убедително, като частта завърши 26-3. Трябва да отбележим атрактивното изпълнение на К. Костадинов, който получи топката на линията на 3те точки и с един дрибъл, след "евростъка" заби в коша през човек. Това отиграване повлия психологически на съперника и предизвика аплодисментите на публиката.
В четвъртата част в игра влезе Алекс Костов, за да замени Стефанов, който спечели публиката с интелигентната си игра. Мача приключи с убедителна победа за отбора на БК "Делфин" и ни утвърди на второто място в групата.
Последният турнир за годината ще се състои в неделя, 6 декември 2015, в зала "Бойчо Брънзов". Сборна формация от двата състава на момчетата (14) ще приеме отборите на Черноморец Бургас, Тунджа Ямбол и Черно море порт Варна в XIXто издание на турнира в памет на Григор Апостолов - ГРИШАТА.

Няма отговори за "БК "ДЕЛФИН" с две победи при момчетата (14) в гр. Ямбол"