MVP за нашето момче и пета поредна победа за Реал Мадрид във финала на Minicopa Endesa!

Константин Костадинов за пореден път показа, че освен талант има сърце и характер на победител. С комплексната си игра в защита и нападение подчинена на отбора и следваща точно указанията на треньора, той поведе съотборниците си към рекордната пета поредна титла за Реал Мадрид от турнира за Миникупа Ендеса, завършил преди час.

Споделяме с вас нашето вълнение и гордост от постиженията на младия бургазлия, който винаги ще бъде част от БК "Делфин". Ето и статия посветена на финалната среща.

 

 

Реал Мадрид продължава традиция да печели Minicopa Endesa

Бялата магия става първият отбор в историята на конкурса, който го спечели пет пъти последователно, унищожавайки за трети път надеждите на Уникаха, който е паднал срещу столичани във всички финалите които е играл.

Костадинов (25), Maganto (20) и Santiago (12), „смъртоносни”

Костадинов открива невъзможна пролука (ACB Фото)

Redacción, 19 февруари 2017.- Реал Мадрид продължава да прави история в състезанието, след като спечели за пети пореден път на Endesa Minicopa, нещо което никога не се е случило по-рано. Във Fernando Buesa Арена 3,800 зрители станаха свидетели на още едно историческо събитие за столичани, които с 64-85, донякъде подвеждащ резултат, победиха за трети път във Финала Unicaja Fertile Corner.

Срещата започна с много мотивация, a за децата да играят в Buesa Arena е уникална възможност, която те не искат да пропуснат. Костадинов откри резултата много лесно с помощта на физиката си, което довя спомени от последния турнир в Ла Коруня у на верните почитатели на турнира, където Реал Мадрид смачка съперника си на финала.

Но не, това няше да се случи. Уникаха не бяха дошъли тук само за да се опитат, и Руиз с две коша от близо, и Домингес, с обичайната си лекота от тройката, създадоха трудности за фаворитите, откривайки малка преднина 18-11.

Ешете Калво, летящ (ACB Фото)

Треньора Мигел Анхел Лопес-Паласиос, бе принуден да вкара в игра Мигел Алън и Стефан Вукчевич, но и те не намериха отговори на въпросите му. Докато търсеха решения, Андалусийците бяха много успешни и увеличиха разликата, така че Паласиос заложи на План Б: взе прекъсване. Въпреки това на голямото светещо пано бе изписано 25-16 в края на първите десет минути.

Ruiz, опитвайки се да избегне Maganto (ACB Фото)

Досега това беше сценария мечтан от Manuel Bazán, но бялите с изчистини идеи на почивката чрез Ешете Калво и Карлос Сантяго въодушевиха съотборниците си, които заиграха по организирано и логично резултата бе изравнен при 29-29.

Битката започна отново. Времето летеше и нервите не закъсняха, последваха и първите неточностите. Темпото спадна и кош на Костадинов седем секунди преди края на частта даде на Мадрид предимството, което жадуваше (35-37).

 

С приповдигнат дух, защитниците на трофея се върнаха от съблекалнята с поука. С повече интензивност в борбата за отскочили топки и Маганто отбелязвайки осем точки последователно, успяха да преодолеят моралната бариера четири минути преди края на третата част.

Това беше времето, в което законът на Костадинов започна да се прилага. В стил "Меренге" 13-ката стана господар и властелин на подкошието, като излизаше от време на време на периметъра да зарадва с някаква друга тройка, опитвайки се да отговори на Домингес с отигравания на автентичен "убиец", но местните започнаха да движат топката много по-бързо в атака и да се връщат много по-бързо в отбрана, и така с 48-59 периода беше затворен.

Уникаха имаше само десет минути, за да поправи това което се бе случило. Това беше третият им финал и те не искат да го загубят като предишните два. Те не искаха друг "дежа вю" срещу същия съперник, който счупи техните илюзии в двата финала през 2014 г. и 2015 г..

Но с всяка стъпка която правеха, те изоставаха от бялия отбор. Техничните играчи на Реал доминираха, и плочата на Лопес-Паласиос стана магия, когато бе изпълнена до съвършенство от неговите чъзпитаници.

Момчетата от Малага вече бяха пречупени и духа падаше с всяка секунда, което се отрази на играта им, която даде толкова добри резултати по време на цялото състезание. А Мадрид, стъпка по стъпка, отиграване след отиграване, увеличиха разликата до окончателното 64-85, създавайки история с петата си поредна титла.

Álex Conde

@AlexConde_R

ACB.COM

Няма отговори за "MVP за нашето момче и пета поредна победа за Реал Мадрид във финала на Minicopa Endesa!"