Баскетболен клуб Делфин Бургас – амбиция и традиции обединени в името на децата и спорта!

Тази година БК Делфин Бургас ще отбележи 25 години от своето създаване. Обединени от любовта към баскетболната игра членовете на сдружението - треньори, родители и ръководството се стремят да осигурят условия за развитие на младите състезатели и чрез спорта да възпитат и изградят силни характери и личности.               

С какво може да се похвали клуба в годината на своя юбилей!?

За поредна година повече от 120 състезатели от клуба ще вземат участие в организираните от БФ Баскетбол първенства във възрастови групи от 10 до 18 години.

След приключване на първата фаза от шампионата предстоят квалификационни срещи и турнири за класиране на финали на Републиканско първенство за юноши до 16, момчета 14, момчета 13 и 12 години.

За участие в турнири на Националния отбор до 16 години и Европейско първенство през лятото са поканени настоящи и бивши състезатели на клуба: Томас Читадзе – БК Делфин, Слави Василев – А1 Академик София и Константин Костадинов – БК Реал Мадрид.

БК Делфин – момчета (2004-2005) ще вземе участие във финалния турнир на ХV издание на Славянската баскетболна лига от 3 до 7 април 19 г в гр. Речица, Беларус. Славянската баскетболна лига е един от основните етапи в историята на баскетбола в пост съветското пространство. Всъщност през годините в първенства са участвали отбори от Русия, Литва, Латвия, Украйна, Молдова, Естония и Беларус. Тази година ще вземат участие два отбора от Бургаска област БК Нефтохимик – 2010 при момичетата и БК Делфин при момчетата.              

Какви са целите на клуба и с какво ще зарадва своите членове и състезатели в близко бъдеще?

Целите на клуба неизменно остават:

  • Да привличаме все повече деца и да ги влюбваме в баскетболната игра.
  • Да създаваме условия и възможности за израстване и изграждане на баскетболни таланти, които да продължат своето развитие към елитен спорт.

Гледаме в бъдещето с оптимизъм:

  • По-добри условия за тренировки за всички възрасти.
  • Повишаване на квалификацията на треньорите в клуба
  • Участие в повече международни турнири
  • Организиране и провеждане на международни прояви в гр. Бургас

И да не забравяме – децата са нашето бъдеще! Ние създаваме безопасна среда за игри и забавления на най-малките. Възпитаваме ги в любов към спорта. Учим ги на трудолюбие, дисциплина, съпричастност и как да се забавляват заедно. Помагаме им да научат основите на баскетбола, да развият физическите си качества и умствените си способности.

Ние изграждаме характери, като предоставяме възможности.

Няма отговори за "Баскетболен клуб Делфин Бургас – амбиция и традиции обединени в името на децата и спорта!"