Не става въпрос за резултата!

penaltyВчера изиграхме първия си мач от първенството при кадетите. Спечелихме заслужено и убедително с 90:52. Отборът на Академик Бултекс 99 игра бойко и самотвержено според моментните си възможности. Нашите отговориха с по-добра техника и голямо старание в защита. Приех поздравленията за победата и трябваше да съм доволен, но бях огорчен и разочарован. И тягостното усещане и тежестта в гърдите ми не ме напуска вече 24 часа.

В средата на втората част наш състезател удари шамар на противников състезател, който грубо го провокира с удар в гърба. Последваха викове, изваждане на гостуващия отбор от терена и разправии. Това се случи само няколко минути след като на друг състезател от нашия отбор бе свирено техническо нарушение, за блъскане в гръб на същия провокатор от гостите.
Не търся оправдание, въпреки че минути преди да започне срещата предупредих своите играчи да не изтърват нерви и да се концентрират върху играта. Не го направиха! Може би не искаха или не могат. В такива моменти се замислям: Ставам ли за треньор? Къде греша? Аз ли съм причината и какъв пример давам? Искрено се надявам моите терзания и преживяното на игрището да ни накарат да се замислим, всички, да ни направят по устойчиви, по-толерантни и по-добри в себе си и към хората до нас.

Баскетболът е една игра. Чрез нея откриваме същността си, чрез съревнованието изграждаме характера, нашия и на съперниците. Не воюваме, а заедно търсим пътя, по които заедно да станем по-добри хора, по-силни баскетболисти.
Предстои ни интересно и оспорвано първенство с новия регламент. Нека да го изиграем с повече настроение и градивно спортменско поведение.%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b0

На 16 ноември срещаме фаворита в групата Тунджа в тежък мач на техен терен в зала "Диана" в Ямбол. Подкрепете отбора скъпи родители, приятели и фенове!

И нека уважаваме противниците си, защото ние сме толкова добри, колкото противника, който се изправя срещу нас.

Поздрави от един тъжен треньор!

Петко Янков

Няма отговори за "Не става въпрос за резултата!"